19 Haziran 2014 Perşembe

Personel Çalışma Saatleri


Haftalık çalışma saati : 45 saat
Günlük çalışma saati : 45 / 6= 7,5 saat
Günlük en fazla çalışma süresi :  3 saat
Yıllık en fazla mesai süresi :  270 saat








Yukarıdaki bilgilere göre bir kişi haftanın 6 günü çalışıyorsa günlük çalışma süresi 7,5 saat düşer ve bir günde 7,5 saat çalışmanız gerekir ve ayrıca günde 7,5 saatin üstüne en fazla 3 saat fazla mesai yapmanız yasal olandır iş veren personeli 2 saatten fazla mesai anlamında çalıştıramaz.


Ayrıca 270 saat karıştırılmasın bu süre sizin yıllık mesai sürecinizdir. Yani işveren sizi yılda normal çalışma sürenizin dışında 270 saat mesai yaptırabilir bu süre dolduğunda mesai ye kalmaya bilirsiniz bu yüzden işten çıkaramaz sizi  eğer çıkarırsa yetkili iş mahkemelerinde hakkınızı arayabilirsiniz. bu sebepten işten çıkartılırsanız hiç bir evrak imzalamayın



Çocukların çalışma saatleri günde 7 ve haftada 35 saatten fazla olamaz. Ancak, 15 yaşını tamamlamış çocuklar için bu süre 8 ve hafta 40 saate kadar arttırılabilir. Okula devam eden çocuklar eğitim dönemindeki çalışma süreleri, eğitim saatleri dışında olmak üzere, en fazla günde 2 saat ve haftada 10 saat olabilir. Okulun kapalı olduğu dönemlerde çalışma süreleri yukarıda öngörülen süreleri aşamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder