15 Şubat 2015 Pazar

MUTLU OLMAK İÇİN İLK ŞART; KENDİNİ KEŞFETMEK

Hepimiz gazetelerde internette sıklıklı mutlulukla ilgili araştırmalar, incelemeler okuyoruz, duyuyoruz. Hepsinin mutlaka birileri için bir faydası var. Mutluluk da elbise gibidir, herkese aynısı olmaz. İnsan olmakla mutlu olmak arasında çok yakın bir bağlantı var kesinlikle. Ne kadar insani değerlere sahip olursa o kadar mutlu olabiliriz.

Şükredin; Yaşadığınız güzellikleri düşünün ve bunları her hafta sonu yazın. Her hafta önem sırasına göre en az üç-beş olayı not edin.

İyi olun; Başkalarının iyiliği için çalışın, kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Tabii bu yolla başkalarının gönlünde önemli bir yer edinmeniz de mümkün.

Keyif Çatın; Hayatın günlük tatlarının farkına varın. Yaşadığınız güzel anları zihninize kaydederek, üzgün olduğunuz zamanlarda bunları hatırlayın.

Teşekkür edin; Hayatınızın kritik dönüm noktalarında size yol gösterip yardımcı olmaya çalışanlara minnettarlığınızı belirtin.

Affedin; Kendilerine yapılanları affedemeyenler öfkelerinden kurtulamaz ve intikam peşinde koşmaktan mutluluğa ulaşamaz. Affedenler ise kendileriyle ve başkalarıyla barışık bir yaşam sürer.

Zaman Ayırın; Ailenizle ve arkadaşlarınızla daha fazla vakit geçirin. Ne kazandığınız para, ne iş, ne de sağlık, sizi dostlarınız kadar mutlu edebilir.

Özen Gösterin; Uyku, spor, kahkaha ruh halinizi olumlu etkiler. Sağlıklı insanların mutluluğa uzanması daha kolaydır.

Meydan Okuyun; Çaresiz kalınca manevi değerlere sarılmak size güç katar. Zorluklar karşısında 'Bu da geçecek' demek her zaman işe yarar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder